top of page

En helg på slottet!

Idag tittar solen fram och påminner lite extra om en härlig helg vi nyligen fick uppleva - Slottsgravel!

Slottsvilllan är en fantastisk byggnad.


Fredagen den fjärde september rullade 16 förväntansfulla äventyrare en efter en in på Slottsvillan i Huskvarna. Deltagarna kom från så väl Jönköping som från andra delar av landet och både killar och tjejer slöt upp. Efter inkvartering i slottets bekväma, individuella och vackra rum samt sviter rullade vi ut på vår prequel-tur och upp för den första backen! Jönköping är fantastiskt på det sättet – ska du ut från staden möts du av en gosig backe – så är det bara!

Fina vyer när man tagit sig ut ur stan. Här vyerna från Gestra - en klassiker!


Nu handlade Slottsgravlet om njutning och fart efter kamrat (mer än snor och svett) så vi eskadörer och de omtänksamma deltagarna slog givetvis vakt om att alla hängde med alla 40 kilometrarna.

Turen kantades av ängar, skogar och vackra vyer (som är en av backarnas belöning) och kröntes med fika på http://www.gardsrosteriet.se/. Härliga Ingo bjöd såklart på förstklassigt kaffe och dagen till ära äppelkaka på nyskördade äpplen. Åter på Slottsvillan vankades en kramig pastaportion i den ena av salongerna innan det övernattande gänget ovaggat slumrade in i de sköna sängarna.

Ingo på gårdsrosteriet och en av våra guider i ivrigt samspråk.


Lördagen grydde med lovande väder och i salongen bjöds en fräsch frukost. Nu hade vi börjat lära känna varandra och det surrade ivrigt inför dagens turer. Slottsvillans grusplan fylldes av fina cyklar och ännu finare cyklister. Eskapads servicebil fanns självklart på plats med luft till däck och annat som kunde behövas inför dagen. Vi delade upp oss på de som önskade trampa cirka 110 km och de som valde cirka 80 kilometer, klickade i och rullade iväg. Under ledning av de trygga eskadörerna tog vi oss ann mera backar, mera grus och mer av allt vackert Jönköpings omgivningar har att bjuda på.

Fika i världsklass - så klart!


Servicebilen från Öster cykel var aldrig långt borta och vid den rullade vi in i samlade klungor för dagens första fikapaus. Solen värmde medan kaffe och bullar slank ner under trivsamt häng. Förmiddagen bjöd sedan på de flesta väderlekar som finns. Beroende på grupp rullade äventyrarna in torrskodda eller ler- och regnbestänkta till den ärtgröna servicebilen och lunchstoppet.

Ärtgrön och välkommen efter varje deletapp.

De som lagt packning i servicebilen kunde passa på att byta om och serviceteamet pysslade om alla cyklister efter vars och ens behov. Det här är det fina med servicebil – Behöver du något under din tur kommer vi, när det är dags för paus är vi där och skulle du behöva bryta kan du åka med oss!

Som ler och långhalm - eller i alla fall ler.


Eftermiddagen bjöd så klart på mer grusvägar i skönt sällskap, en blåsig fikapaus vid en vacker sjö och slutligen inrullning igen på den pampiga Slottsvillans gårdsplan. För den som ville fanns lite nedvarvning och stretch med en glad instruktör innan välförtjänt dusch och saunavärme för de som så önskade. Slottsvillans fantastiska miljö utforskades (de flesta vågade sig nog upp i tornrummet?) och denna kväll intogs en lyxig trerättersmiddag i den andra av Slottsvillans salonger.

En fantastisk lammentrecote till kvällen


Slottsvillans kunniga personal presenterade middagen och vi njöt kungligt och drottningigt efter dagens äventyr (en prins var också med!). Lite lättsamt häng i Slottsvillans inspirerande miljö och sedan var alla åter redo för de där sköna sängarna.

Spurtstrid? in till söndagsfikat.


Söndag – Frukost och val av sträcka (cirka 70 kilometer eller cirka 50 km?). Mindre kuperat idag och särskilt den kortare turen fick lära sig nöta på banvallarna runt stan. Den längre rundan fick till och med lite äventyr, mindre stig och lite spång på vägen.


Johanna visar hur man crossbär en cykel med stil!

Dagen och helgen avrundades med goda lunchburgare på Slottsvillan innan det härliga gänget upplöstes med ord om att snart mötas på grusvägarna igen.

Vi ses väl 2021?

  Obligatorisk gruppbild som avslutning

243 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page