top of page

Hallbymilen i löparskor!

Många tror att vi bor på våra cyklar och visst gillar vi att cykla, men vi gör faktiskt en hel del annat också!

För att sporra oss själva att komma ut på lite löprundor har vi bestämt att vi skall testa några av stans "milspår" och först ut är Hallbymilen.

HALLBYMILEN

Nyligen har stora delar av Hallbymilen uppe vid Hallbystugan dragits om och den har blivit en kombinerad löp och cykelslinga. Bra tycker vi!


Milen bjuder på härlig traillöpning i tekniskt lätt terräng, även om den är skönt kuperad och stundtals utmanande. Några halvkluriga utförslöpor finns med och vid blött underlag är en del passager rejält hala så man får ha tungan rätt i mun där. Några av de blötare partierna skulle nog må bra av lite stenmjöl eller makadam för att binda den värsta leran.


De spänger och broar som finns på rundan skulle behöva lite nät och kärlek då de var rejält hala.


När vi körde "milen" var det tidig morgon, temperatur runt nollan och solen hade precis klättrat upp över horisonten. Härligt novemberljus och kristallklar luft gav en fantastisk inramning.Spåret varierar fint och går utmed hagar, genom trollskog och över den (ärligt talat ganska trista) gamla byggtippen där enligt hörsägen gamla A6 kasernerna ligger begravda.

Frost i gräset, is på vattenpölarna och strålande blek novembersol. Löpartights, extra underställ och en skön mössa.

Vad kan gå fel?

Inte mycket visade det sig även om min vapendragare Tommy surfade förbi mig i en nedförsbacke då han tappat fotfästet och kanade iväg genom leran.

Tillbaka vid stugan ger vi spåret en rejäl tumme upp. Riktigt trevlig och stundtals utmanande traillöpning i härlig inramning.


Inramning: 3 av 5

Fin skogsterräng med en del bleka lite tristare passager.

Uppmärkning: 4 av 5

Bra uppmärkt även om det finns några "avtagsvägar" som kunde vara lite tydligare märkta.

Blodsmaksindex: 4 av 5

Vill man kan man skrämma syran ur gubben utan problem! Det finns både en och tre rejäla motlut. Saknar dock nån "riktig backe" men platt är "milen" då rakt inte.

Trailkvalitet: 3 av 5

Hygglig stig, men lite väl mycket "traktorväg/asfalt/grusväg" för att nå hela vägen upp på skalan. Att den är kombinerad med cykling gör den tekniskt lite enklare för löpning än en ren smal singletrail avsedd för enbart löpning.165 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page