top of page

Vilka premiärlejon!

Uppdaterat: 4 maj 2020


Ett nästan fulltecknat event var mer än vi vågat hoppas på. Kul med sån uppslutning och vilket härligt gäng vi blev! Spända av förväntan rullade vi i Eskapadteamet ner mot Östercykel för att förbereda de sista detaljerna inför premiärrundan. Tommy, Fernando, jag själv och Kristina var redo att ta oss an dagen. Jag och Fernando skulle börja på cyklarna och under dagen var tanken att vi skulle byta av depåpersonalen. Allt gicks igenom en sista gång. Vi hade koll! Klockan närmade sig tio och deltagarna började rulla in. Alla var lite spända inför dagen och kanske lite nojiga över klädval och utrustning. Servicebilen stod redo att transportera cyklisternas väskor och annat som behövdes under dagen. Det blev en go blandning deltagare, allt från gamla rävar i skogen till några som bara nött asfalt tidigare och aldrig varit utanför vägrenen. Superkul med sån bredd! Precis innan start började regnet och dagen kantades sedan av skurar och uppehåll. Klockan tio höll Tommy ett litet välkomsttal och kort information om vad alla kunde förvänta sig av dagen. Vi började med ett varv runt Rosenlunds bankar som idag bjöd på en dimmig utsikt över en gråsvart Vättern. Visst är det härligt att bo nära en sjö som kan vara så olika från dag till dag?

Dagens enda riktiga stigning på dryga 3 kilometer bjöd på en lugn och stadig klättring genom vitsippshavet öster om A6 golfbana. Utmed Västansjövägen stod några rådjur och bligade på oss när vi susade förbi genom duggregnet. Sedan följde snabba grusvägar blandade med lite mindre traktorvägar fyllda avvattenpölar och makadam ner till tippen i Hundshult. Strax innan vi kom ut ur skogen skuttade en liten ekorre med en gigantisk kotte i munnen över vägen och satte sig och tittade på oss från en stubbe. Vi rullade raskt vidare ner mot Ödestugu och så småningom ner till vår första depå i natursköna Gullåkra. Ni som aldrig korsat Ullas väg, trampat på Kalles väg eller skumpat fram på Weines väg har missat nåt! I depån hade Tommy och Kristina satt upp tältet och dukat upp till invigning. Regnet hade slutat och stämningen var på topp! Första äventyret med Eskapad Adventure måste ju firas och vad passar väl bättre än bubbel och snittar? Snittarna var snyggt uppdukade på en stor flat sten och med utsikt över den vackra dammen försvann de i rasande tempo ackompanjerade av bubblet.

Ett blågult band klipptes och det hölls ett väldigt kort invigningstal. Upp på hojarna igen och iväg på nästa etapp. Snabba och lättrullade grus- och traktorvägar ända fram till lunchen. Favoritsträckan namnmässigt var helt klart Knäböjarvägen. Ett namn som väcker fler frågor får man nog leta efter. Nere vid Fängens strand var det dags för lunch med sjöutsikt. Pyttipanna med hemligt tillbehör. Omåttligt populärt och alla åt sig rejält mätta innan det var dags att rulla vidare. Här var det meningen att vi skulle bytt guide, men eftersom vi som cyklade redan var rejält blöta och skitiga så fortsatte vi resten av dagen.

Grusvägar och skogsvägar fortsatte att avlösa varandra och en liten bit stig fick också plats. Snart närmade vi oss bekanta trakter och efter nån timme kom vi fram till dagens sista fikapaus i skogen utanför Porteshult. Hembakad kladdkaka med hallon och vispgrädde och varmt härligt kaffe avnjöts runt den öppna elden.

Nu började de flesta känna av distansen och regnet hade gjort alla lite frusna. Hemåt genom skogen upp mot Granarp och via Läsäng in till stan igen. Kristina delade ut chokladmedaljer och Fernando hjälpte till att tvätta alla cyklar. Alla var nöjda och glada och trots vädrets försök att sätta käppar i hjulen hade vi en magiskt fin dag med härliga depåstopp, många skratt och fantastiska deltagare. Premiären gav mersmak så håll utkik efter nästa äventyr tillsammans med oss på Eskapad Adventure!67 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page