top of page

Vårt första företagsgig!

En härlig aktivitetsdag på Hallbys MTB område tillsammans med tio personer utan någon direkt cykelvana som under vår ledning skulle prova på MTB cykling.

Allt en del i JKPG Fast's satsning på träning och välmående under våren och självklart ville vi vara med och göra livet lite cykligare för dem.När gänget anlände på morgonen fick alla en kopp kaffi, juice och frallor för man kan ju inte ge sig ut på eskapad på tom mage!


En kort genomgång av Tommy, med lite inblick i MTBns historia och lite om vad dagen skulle bjuda på, fick inleda dagen, sedan var dags att ställa in cyklar och hitta sin stålhäst för dagen. Vi hade med oss lite blandade cyklar men mest 27.5 plus cyklar som lämpar sig väl för förstagångs MTB. Snälla, lättmanövrerade och bekväma.

Några lite racigare hojar fanns också på plats för den som ville testa.


Som bonus hade Östercykel också med ett par proffsiga E-MTB från Haibike som deltagarna fick testa. Mycket uppskattat och vi är rätt säkra på att flera av de som var med kommer att överväga en E-MTB nästa gång de skall byta cykel. Enklare och härligare sätt att uppleva skogs- och grusvägar finns nog inte om man inte vill trampa själv!Uppdelade i två grupper började vi cyklingen med Gunnar Gren, Hallbys enklaste och riktigt roliga MTB slinga med enkel teknik.

Varvat med lite cykling på teknikytan där det finna lite olika hinder och utmaningar att prova, så blev det en kanonstart på dagen.

Vi rullade också lite pumptrack för att få känna lite på effekten av att kunna jobba med sin cykel för att hitta flytet i terrängen.


Innan lunch passade vi på att rulla ett varv runt teknikslingan på den gamla byggtippen och efter det var det fria aktiviteter fram till lunch!

Alla fick testa att cykla uppför "mördarbacken" först på en vanlig MTB och sen på E-MTBn. På vanliga cyklarna var det inte många som kom hela vägen upp, men på E-MTB fullkomligt flög alla uppför backen.

Kul att se och många härliga skratt bjöds det på!


Pytt-i-panna direkt från Hot-Flame pannan var mycket uppskattat.


Så dags för lite tävlingsmoment på eftermiddagen.


Tre olika grenar skulle avgöra vem som var bäst på MTB!

1. Två varv på Gunnar Gren och det gällde att ha så lika tid som möjligt på de båda varven.

2. Cykla långsamt. Så sakta som möjligt på en ca 2 meter långs sträcka.

3. Pumptrackutmaning. Ivägknuffad i starten och sen gällde det att "pumpa" sig så långt som möjligt runt pumptracken. Längst distans vinner.


Mycket skratt och härliga gliringar mellan kollegorna under tävlingen och alla kämpade verkligen på! Jättekul att se och vilken utveckling från första vingliga tramptagen på morgonen till tävlingsmoment med finfina resultat på eftermiddagen. Kul att en halvdag på cykel kan ge sån effekt!


Efter tävlingen dök "Sveriges snabbast junior" Hugo Sandin upp och visade hur man kör riktigt snabbt när han pumpade och hoppade sig runt några varv i pumptracken. Han visade också hur man kör några av de grymma drops som finns på Hallby och svarade på massor av frågor under eftermiddagsfikat.Kladdkaka med grädde och kaffe, MUMS!


Dessutom prisutdelning till vinnarna!Sen var det återigen dags för lite fria aktiviteter innan det var dags att runda av, åka och tvätta alla hojarna och rengöra och packa ner all utrustning.


En kanondag med perfekt väder, engagerade deltagare och många härliga skratt!


Tycker ni det låter som nåt för ert företag eller kompisgäng så tveka inte att höra av er. Det här gör vi gärna om!

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page