top of page

Flahult 9 km

"Milen" som NGIS i Norrahammar sköter ute i Flahult bubblade på listan och i slutet av förra veckan var det dags att prova den. Lättsnöfall och några centimetersnö ute så vi snörade på oss dubbskorna. Det visade sig vara ett bra val då det var packad snö och ganska halt bitvis. Dubbskor gör verkligen nytta.

Tommy körde ett par Salomon och jag ett par Icebug och vi håll oss på fötterna båda två även om jag fick stanna och knyta om en sko då skosnöret gick upp. Det slapp Tommy som hade "dragsko" på sina.Det är en trevlig 9 kilometer kort mil med mycket human kupering och breda fina spår hela vägen. Som vanligt blir spåret lite smalare när milen blir själv och det blir en härlig trail. Den fina stigen går tyvärr utmed ganska mycket industritomter så den blir lite tråkig av det skälet. Naturupplevelsen är inte så stark, men spåret är fint och slingrar sig härligt fram genom terrängen.

Skyltningen är okey, men på några ställen vet vi inte riktigt om vi kommit rätt så lite bättre skyltning i korsningar vore bra. Vi är också anhängare av en tydlig "verifieringsskylt" 30-50 meter efter en korsning så man vet att man tagit rätt vägval. På några ställen saknas såna och vi vet inte riktigt om vi är rätt förrän efter flera hundra meter (av svår ångest).


Inramning: 2 av 5

Trist grusplan att parkera på även om det relativt nya utegymmet livar upp lite i skogsbrynet!

Generellt en ganska tråkig natur uppe på "platten" runt Flahult även om några delar av rundan går på den fina åsen väster om Flahult. För mycket elljus och industritomter. Tyvärr får en 2a duga.

Uppmärkning: 3 av 5

Bra uppmärkt stora delar av vägen, men några vägskäl där man blir lite vilsen, En trea är det dock förtjänt av!


Blodsmaksindex: 2 av 5

Lättsprungen och inte särskilt utmanade kupering. Vill man kan man ju alltid dra upp farten så kommer det att kännas iaf,

Trailkvalitet: 2 av 5

Väldigt breda och lättsprungna spår och nästan lite tråkiga bitvis för att de är så fina. Vi gillar trail och då får det gärna vara lite naturligare underlag, en 2a idag!

210 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page