top of page

JOK milen och lunchlöp vid Åsasjön


Så var det åter dags att snöra på löpskorna och testa ännu ett av stans milspår. Det fullkomligt väller in tips på spår ni vill att vi testar och först ut bland önskningarna är JOK milen uppe vid Åsasjön i Norrahammar.

Vi parkerade på vid Sörgården intill badplatsen nära Åsasjön och efter en kort bit utmed elljusspåret viker vi ut mellan sjöarna och ut i skogen.

Småguppigt och småkuperat utan några riktigt


tuffa backar.

Mycket rötter och ganska teknisk löpning så man får hålla koll på vart man sätter fötterna.

Mycket bra skyltat och på vissa ställen även målat på trädstammarna gör det enkelt att hitta.

6.5km och 10km följs åt en stor del av vägen och milen gör egentligen bara en avvikare från 6.5km spåret, men vilken fin avvikare.

Löpning genom en vacker hålväg, på toppen av en härlig tall ås och ner i en dalgång innan man kommer fram till dagens höjdpunkt.

Bengans backe. Legendarisk bland MTB cyklister och en utmaning även i löparskorna.


Vi ska erkännas att det tog oss halvannan kilometer innan vi kunde andas normalt och föra nån form av kommunikation efter den urladdningen.

Härligt spår. Fin natur och massor av avstickare att utforska om man är mer av det äventyrliga slaget.


Inramning: 3 av 5

Fint spår men ganska enahanda skogstyp och inga direkt svindlande vyer. Visst, man har sjöglimt några gånger och man ser Taberg genom trädtopparna ett par gånger, men generellt sett ganska vanlig blandskog.


Uppmärkning: 5 av 5

Mycket bra uppmärkt och nästan omöjligt att springa fel. En extra bonus i form av kilometermarkeringar om man gillar sånt. Full pott!


Blodsmaksindex: 4 av 5

När man springer där känns det ganska mediokert och plant, meeeen sneglar man på pulsklockan eller lyssnar lite på kroppen så finns det helt klart partier som svider. Det finns också en del småknäppar och så klart.......Bengans Backe.


Trailkvalitet: 3 av 5

Bred och fin stig hela vägen, men ganska mycket rötter. Bra preparerat och med bra teknik kan man kliva på ordentligt emellanåt. Partier med sten och rötter där man får vara lite försiktigare. Hade vunnit på att vara lite mindre på sina ställen för att få till den där härliga trailkänslan. Nästan 3 kilometer elljusspår gav också ett litet minus för trailkvaliteten.

259 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page